29. jul. 2007

Legendarne otroške igre, 1. del

Tisti, ki so pričeli svoje prste na tipkovnici razmigavati že pred več kot dobrim desetletjem, se verjetno še dobro spominjajo številnih iger, ki so nas takrat s svojo - za tiste čase - fantastično igralnostjo, grafiko in tudi avanturo dolge ure držale priklenjene pred ekranom.

Nekaj takšnih iger in povezav do strani, na katerih si jih lahko naložite (kliknite na ime otroške igre) ...

aladdinAladdin
Klasična platforma iz leta 1993, v kateri nastopate v vlogi Aladdina, junaka ene izmed zgodb iz slavne knjige arabskih pripovedk Tisoč in ena noč, katerega naloga je rešiti princeso Jasmino. Na poti morate premagovati številne ovire, se bojevati s stražarji, puščavskimi živalmi itd. Igra hkrati vsebuje tudi številne dodatke, ki popestrijo igralnost, kot so razni power-upi, ki Aladdinu povrnejo energijo, dragulji, s katerimi si lahko kupite dodatna življenja, čarobna svetilka, ki vam omogoča, da v primeru izgube energije igro nadaljujete z istega mesta ipd. Ob koncu nekaterih nivojev vas čaka tudi mini-igra, v kateri si lahko pridobite dodatne dragulje ali jabolka, ki so poleg meča vaše drugo orožje. Zanimiva in razburljiva igra, ki se jo vsekakor splača preizkusiti!

dynablasterDynablaster
Eden izmed najboljših bombermanov ever. Številni nivoji, nepridipravi in skriti power-upi. Narejena tudi za 2 igralca, ki lahko tekmujeta med seboj na različnih nivojih. Otroška igra iz leta 1992.

Prehistorik
Arkadna igra, v kateri prevzamete vlogo jamskega človeka, ki hodi naokoli in mlati živali iz pradavnine, se izogiba pastem, preskakuje ovire, nabira hrano in skuša, tako kot so to počeli njegovi kolegi v realnosti, pač preživeti. Iz davnega leta 1991 ...

Prehistorik 2
Drugi del zabavne "predjamske" platforme, ki ima nekoliko boljšo grafiko in nudi boljšo igralnost. Po koncu vsakih nekaj nivojev vas čaka malce večja pošast, ki jo morate razbiti. Letnik 1993.

11. jul. 2007

Otroške arkadne igrice

... morebiti bolj za tiste najmlajše ... morda pa tudi ne. Zabava vendar ne pozna omejitev! Preizkusite!


Monster Truck Nitro
Vožnja z masivnim tovornjakom po zanimivih progah.






Deep Sea Patrol
Streljaj na sovražnike v pravi podmorniški dogodivščini.





Cyber Mice Party
Reši vse miške tako, da jim pokažeš pot do sira.





Papa Louie
Kako izgleda, ko vas napadajo slastne pice? Preverite igro, v kateri se bojujete proti tej italijanski specialiteti in njenim sestavinam.




Zed
Zberite čim več zlata in napredujte na višji nivo. Odlična otroška igrica!






Candy & Clyde
Ste pridni ali poredni? Izberite eno ali drugo in čim hitreje opravite dane naloge. Kakšno oceno boste dobili, je popolnoma odvisno od vas.