4. mar. 2008

Legendarne otroške igre, 3. del

Dangerous Dave
Ena izmed najbolj znanih platform, akcijska igra, v kateri nastopate v vlogi junaka Dave-a, ki se mora prebiti skozi deset nivojev in pri tem zbrati dovolj zlatih kelihov. Nivoji so odlično zasnovani, s številnimi pastmi in smešnimi nasprotniki. Za uničevanje neprijateljev lahko uporabljate tudi različna orožja. Igra je bila vzor kasnejšim arkadam, kot so Commander Keen, Duke Nukem ...

First Samurai
Otroška akcijska igra iz leta 1991, v kateri se v vlogi samuraja potepate po različnih svetovih in iščete maščevanje. Igra je zasnovana tako, da ne postane enolična in dolgočasna, saj so nivoji dobro strukturirani, nasprotniki različni, pa tudi samo premikanje je večstransko, saj vaš samuraj lahko pleza, se "skobaca" skozi ozke predore itd.

Alone in the Dark
Pustolovščina, katere zgodbe se prične v hiši strahov v kateri naj bi bojda umrl nek Jeremy Hartwood. Vaša naloga je raziskati, kaj se je pravzaprav zgodilo. Lahko nastopite v vlogi privatnega detektiva Edwarda Carnbya ali pa v vlogi Jeremyeve nečakinje Emily Hartwood, kar pa je navsezadnje vseeno saj je potek igre v obeh primerih enak. Zgodba je odlična in igralca lahko dolge ure drži pred ekranom, saj ji ne manjka ne akcije ne dobrih ugank.

Alone in the Dark 2
Nadaljevanje uspešnega prvega dela pustolovske igre, ki je tokrat v (sicer malce okorni) 3D preobleki. Zgodba ostaja zanimiva in strašljiva, zato bo navdušila vse navdušence dobrih avantur in prvega dela serije Alone in the Dark.